Kandidati za vgradnjo zobnih implantatov

Kandidati za vgradnjo zobnih implantatov

Kandidati za vgradnjo zobnih implantatov


Ocenjuje se, da 69% odraslih oseb med 35. in 45. letom imajo najmanj en izgubljen zob zaradi poškodbe, kariesa ali bolezni dlesni. Prav tako do 75. leta 26% odraslih oseb izgubi vse svoje zobe.

Dentalna implantologija danes omogoča dolgoročne rezultate pri nadomeščanju izgubljenih zob. Implantati izdelani iz titana se kirurško vgrajujejo v čeljustno kost, kjer zraščajo s kostjo v procesu, ki ga imenujemo osteointegracija. Po uspešni osteointegraciji implantati ne morejo izpasti ali biti moteči v vsakdanjem življenju in v celoti zamenjujejo korenine pravih zob. Ker imitirajo prave zobe in koreninske strukture, implantati stimulirajo čeljustno kost, medtem ko jih titanova sestava naredi odporne na propadanje. Zahvaljujoč temu dejstvu bodo vgrajeni implantati, ki se kakovostno zrastejo s čeljustno kostjo, enako trdni kot ostale kosti.

implantologija
Implantati so najboljši dentalni nadomestek ne glede na število zob, ki manjka in predstavljajo rešitev za vse življenje. Ne glede na to, ali gre za popolno brezzobost, pomanjkanje enega ali več zob, implantologija je idealna rešitev, ker edino implantat lahko povrne občutek naravnih zob.
DR.MED.DENT. SREĆKO SRDJAK

Pomanjkanje enega zoba


V primeru pomanjkanja enega zoba je sanacija mogoča na več načinov, vendar se občutek pravega zoba lahko nadomesti le z vgradnjo implantata.Vgradnja implantata je hitra, enostavna, varna in popolnoma neboleča. Ne zahteva brušenja sosednjih zob, kot je to primer pri vgradnji mostička.
Poseg vgradnje implantata je občutno manj invaziven in neprijeten postopek za nadomestitev manjkajočega zoba kot vstavitev klasičnega mostička. Pri nadomeščanju nekaj zob, ki niso v zaporedju, postopek ostaja identičen postopku vgradnje samo enega implantata.

Pomanjkanje več zob


V primeru, ko manjka več zob, se implantati vgrajujejo na mesta, kjer manjkajo zobje ter imajo funkcijo nosilcev mostička. Mostiček pritrjen na vsadkih je zelo trden in stabilen, ne zahteva brušenja zdravih sosednjih zob in lahko traja vse življenje.

Pomanjkanje vseh zob


V primeru, ko manjkajo vsi zobje, torej pri popolni brezzobosti, je za vgradnjo implantata potrebno ugotoviti ali pacient ima dovolj čeljustne kosti v katero bi se vgradili implantati. Če je kosti dovolj, se vgrajuje 6 do 8 implantatov v vsako čeljust, ki bodo služili kot nosilci cirkularnega mostička. Mostiček, pritrjen na implantatih, je fiksni protetični izdelek, ki preprečuje nadaljnjo izgubo kosti, umik dlesni in omogoča trden ugriz, občutek pravih zob ter čudovit nasmeh.

Kdaj ni priporočljivo vgraditi implantate?


Implantati so zelo odporni in lahko trajajo vse življenje, vendar nekatere življenjske navade ali bolezni bodo povečale možnosti, da telo zavrže vgrajeni implantat. Povečano tveganje za zavrnitev se pojavlja pri pacientih ki:

  • uživajo tobačne izdelke (upočasnjuje proces celjenja)
  • uživajo alkohol (upočasnjuje celjenje sluznice)
  • imajo parodontalno bolezen (parodontalne bolezni zmanjšujejo možnosti uspeha terapije)
  • trpijo za bruksizem (nočno stiskanje in škripanje z zobmi zahteva terapijo, ki se izvaja s pomočjo opornic)
  • imajo oslabljeno imuniteto (avtoimunske bolezni, terapije z obsevanji in s steroidi)
  • prakticirajo kontaktne športe (borilni športi, hokej in ostali športi s tveganjem za udarec v glavo)
  • niso napolnili 18 let starosti (če proces rasti in razvoja ni zaključen)

Vgradnja implantata v starejšem življenjskem obdobju


Če je splošno zdravje pacienta dobro, ni potrebno da je starejše življenjsko obdobje ovira za vgradnjo zobnih implantatov. Za pacienta z diabetesom, osteoporozo, srčnimi ali nekaterimi drugimi boleznimi se vgradnja implantatov načrtuje v dogovoru z njegovim zdravnikom, ki izvaja terapijo omenjene bolezni.

OBRNITE SE NA NAS Z ZAUPANJEM


na telefonsko številko 080 28 00, e-naslov info@hrvaska-implantati.si ali preko online obrazca
Naši zaposleni vas bodo kontaktirali v najkrajšem možnem času po telefonu ali e-pošti in dogovorili termin, ki vam najbolj ustreza.

Delite s prijatelji
KONTAKTIRAJTE NAS
ali pa nam posredujejo podatke, in mi
vam kmalu znova oglasili
Vse informacije, ki so zaupne narave in jih tretjim osebam ne bodo uporabljali.