Dvig sinusnega dna “Sinus Lift”

Dvig sinusnega dna “Sinus Lift”

Dvig sinusnega dna “Sinus Lift”


Vgradnja zobnih implantatov ni mogoča, če ni zadostnega volumna čeljustne kosti v katero se implantati vgrajujejo. Da bi se zagotovil zadosten volumen kosti za vgradnjo implantata, se v takšnem primeru pristopa operativnemu posegu dviga sinusnega dna.

Pri izgubi zob (kočnikov in ličnikov) v zadnjem delu zgornje čeljusti kost, ki jih je včasih držala, pogosto atrofira in izgubi volumen, kar privede so spuščanja sluznice maksilarnega sinusa v čeljustno kost, kjer je včasih bila korenina zoba. Da bi se povečal volumen in zagotovilo dovolj kosti v čeljusti za vgradnjo implanta z vso njegovo dolžino, je potrebno dvigniti membrano maksilarnega sinusa z namenom pridobitve prostora za vstavitev umetne kosti in njeno regeneracijo.

profesionalno osebje

Postopek dviga sinusnega dna


Če ni dovolj volumna čeljustne kosti v katero se vgrajuje implantat, se dvig sinusnega dna “Sinus Lift” običajno izvaja pri vgradnji implantata. V primeru, da je čeljustna kost popolnoma atrofirala, je potrebno počakati 6 mesecev od dviga sinusnega dna do vgradnje implantata.

Operativni poseg dviga sinusnega dna izvaja oralni kirurg v kirurški ordinaciji pod lokalno anestezijo in traja 30 minut ter je popolnoma neboleč in varen za zdravje pacienta. Poseg se začne z majhnim rezom z notranje strani ust v predelu, kjer dlesni mejijo na sinus. Potem, ko se odpre pristop sinusu, se dvigne njegova membrana, da se naredi prostor za vstavitev umetne kosti.

Umetna kost je sestavljena iz granul, ki pospešujejo regeneracijo naravne kosti, da bi se povečal volumen kosti za vgradnjo implantata. Po vstavitvi umetne kosti se odprtina zapira s šivanjem. Možni stranski učinki takšnega posega so otekanje in občutljivost, vendar praviloma izginejo znotraj 48 ur od posega.

Vgradnja implantata po dvigu sinusnega dna


Po dvigu sinusnega dna se pristopa vgradnji implantata na enega izmed naslednjih načinov:
V primeru, da je debelina čeljustne kosti na mestu, kjer bo vgrajen implantat, pred dvigom sinusnega dna najmanj 2 milimetra, njegovo postavljanje lahko sledi v istem posegu, ko se dela tudi sinus lift. Po postavitvi granul za regeneracijo kosti se vgrajuje tudi zobni implantat.

V primeru, da je debelina čeljustne kosti manj kot 2 milimetra ali pa je sploh ni, je po dvigu sinusnega dna potrebno počakati 6 mesecev, da se kost regenerira in se potem lahko vgradi implantat.

sinus lift

Uspešnost dviga sinusnega dna je izrazito visoka in praviloma organizem vedno sprejema vstavljeno umetno kost. Kot pri vsakem operativnem posegu so tudi tukaj možne določene komplikacije, vendar so po naših izkušnjah izjemno redke.


OBRNITE SE NA NAS Z ZAUPANJEM


na telefonsko številko 080 28 00, e-naslov info@hrvaska-implantati.si ali preko online obrazca
Naši zaposleni vas bodo kontaktirali v najkrajšem možnem času po telefonu ali e-pošti in dogovorili termin, ki vam najbolj ustreza.

Delite s prijatelji
KONTAKTIRAJTE NAS
ali pa nam posredujejo podatke, in mi
vam kmalu znova oglasili
Vse informacije, ki so zaupne narave in jih tretjim osebam ne bodo uporabljali.